top of page

Acerca de

Dag for dag -  De beste kajakkopplevelsene fra øy til øy på det Joniske hav

Beutiful coloures kayaking from island to island
Opplev den eventyrlige verden av padling der vi glir gjennom krystallklart vann

Dag 1: Avreise fra Norge

Vi flyr fra Oslo, og blir møtt av våre greske venner på flyplassen i Athen når vi lander. Vi kjører til tettstedet Rion (ca. to timer i buss) og sjekker inn på hotellet for natten. Det er sent på kveld og for sent til servering. Ta med egen kveldsmat..

 

Dag 2: Transport til Lefkas og første dag i kajakken

Vi står opp tidlig på morgenen, og etter frokost kjører vi til Lefkada (ca. 3,5 timer). Her møter vi våre lokale kajakkguider, får utdelt utstyr og pakker kajakkene. Vi svinger innom sikkerhetsrutinene og dagens padleetappe. Padleeventyret starter fra havnen i Nydri. Etter kort tid padler vi forbi til den lille, privateide øya Madouri. På Madouri bodde en av de største greske dikterne, Aristotelis Valaoritis. Huset hans er nå et museum, og det er det eneste huset på øya. En annen Aristoteles venter på oss litt lenger ut. Denne gang på den private øya Skorpios, som en gang tilhørte den berømte greske skipsrederen og forretningsmannen Aristoteles Onassis. Vi fortsetter å padle et par nautiske mil til, og kommer frem til Meganisi på den nordøstre siden. Her er det en vakker kyst med fjordlignende formasjoner, nydelige strender og pittoreske små landsbyer. Vi padler til stranden Fanari, der vi stopper vi for lunsj og bading. Etter en times tid padler vi noen kilometer til, og kommer frem til stranden på Elia. Etter å ha tatt opp kajakken får vi tildelt rom i gjestehus i skråningen opp fra stranden. Det blir tid for en dusj, og litt prat i solnedgangen før vi  samler oss til  middag. Vi blir bedre kjent med hverandre, og gjennomgår plan for morgendagen.
Padledistanse: 18 km. 

kayaks entering a beautiful beach greece
Vi finner de øde strendene som vi har for oss selv.

Dag 3: Vi padler til Kalamos

De badeglade starter dagen med et forfriskende morgenbad på Elia i det krystallklare vannet. Etter frokost og en god kopp kaffe på verandaen, fortsetter vi kajakkturen over sundet til den grønne øya Kalamos. Vi får en kryssing på ca 8 km over til øya. Her har vi møtt delfiner tidligere. Midtveis lager vi flåte av kajakkene, og tar en beinstrekk ute på havet. Når vi kommer frem til den frodige øya omgitt av turkisgrønt vann og bevokst med sypresser, er det vanskelig å motstå et bad og deilig lunsjpause. Etter å ha spist og hvilt oss her på stranden Episkopi, padler vi videre til landsbyen Kalamos med sin lille, pittoreske fiskehavn der det blir benstrekk og et lite tavernabesøk. Deretter padler vi bort til stranden, hvor vi møter Alex som har forberedt grilling av nytrukket havabbor til middag.  Vi spiser middag og setter opp campen vår for natten mens nattehimmelen trer frem. Kanskje får vi "The million stars hotel"
Padledistanse: ca. 18-20 km. 

Sea Bass barbeque on the beach
En smak av sjø. Alex klargjør havabboren til et opphold over glørne ute øya Kalamos
seafood bbq on the beach greec salad

 

Dag 4: Lett dag fra Kalamos til Kastos

Vi spiser en enkel frokost på stranden, og når vi har pakket kajakken, padler vi mot øya Kastos (120 innbyggere). Dette er en enkel dag med en kortere etappe enn de to forrige dagene. Men vi skal besøke mange vakre strender hvor vi ikke bare har muligheten til å svømme, men også snorkle i det krystallklare vannet. Her er det utrolig vakkert, også under vannoverflaten! Vi spiser lunsj, nyter kajakklivet og slapper av i solen.  Når vi er klare igjen, fortsetter vi til den lille og bilfrie landsbyen for middag og en liten kveldstur til fots i den vakre solnedgangen. Her overnatter vi i et trivelig gjestehus. 
Padledistanse ca. 10 km.

 

Dag 5: Hviledag/fiskedag/Kastos

Teknikktrening

Frokost på verandaen. En dag for å slappe av, lese eller ta en kaffe på den trivelige kafeen på stranden. Eller bli med på kajakkinstruksjon  og våttkortkurs utenfor stranden. Eller padle rundt øya Kastos på egen hånd. Eller bli med Alex ut på havfiske. Han påstår at han og broren er «very good fishermen». Fangsten leverer vi på restauranten, og får den servert til middag.
 

Dag 6: Olivenlund på Thilia

Etter frokosten krysser vi over til sørspissen av Meganisi, med innlagte stopp på de ubebodde, små øyene Fermekoula og Kithros der vi spiser lunsj. Etterpå fortsetter vi til den ubebodde lille øya Thilia. Der setter vi opp teltene i en nedlagt olivenlund på toppen av øya. Før det blir mørkt, kommer Alex med en nydelig gresk middag. Og kanskje blir det nattbad i morilden?

Padledistanse: 18 km. 

Det er bare å nyte. En smak av hav, av friske grønnsaker og god stemning om kvelden på stranden. 

Dag 7: Blå farger, grotter og havdyp. Siste dag i kajakken

Etter en god natt på toppen av den lille øya, er et lite morgenbad på stranden forfriskende godt. Dagen byr på padling langs imponerende, kritthvite kalkstensklipper og nydelige farger. Kajakken glir forbi grotter og vulkanske klippeformasjoner. Øya Meganisi og spesielt “Papanikolisgrotten” blir spennende.  Det er en enorm kalksteins grotte vi padler inn i. Vel inne i grotten, kan de som vil, hoppe ut av kajakken og ta en spennende svømmetur i krystallklart vann. Vi fortsetter til neste stopp på den nydelige Ammoglossa-stranden der det bli lunch. På tidlig ettermiddag kommer vi tilbake til Nydri der vi startet. Vi sjekker inn på hotellet for en god dusj før vi møtes til en hyggelig avskjedsmiddag og takk for nå til Alex og guidene. 
Padledistanse: 19 km.

 

Dag 8: Avreise til Athen

Vi har sen frokost og tid til en liten spasertur med innlagt shopping. Handletips: Honning, olivenolje og velsmakende fjelloregano.  Bussen stopper underveis for en lunch (som vi betaler selv). Hvis vi rekker det, blir det en liten stopp ved Korintkanalen. Tilbakereisen til Athen tar ca 5,5 timer, før vi flyr hjem på kvelden.  

bottom of page