top of page

Acerca de

Dag for dag - Langs vestkysten av Messinia

Start i Marathopoli, litt vest for Kalamata, ca 3 timers kjøring sørvestover fra Athen.
Langs kysten av det Joniske hav.

20220628_205350525_iOS.jpg

Vi blir møtt på flyplassen og kjører til Marathopolis. Kjøreturen tar ca 3 timer 20 minutter. Planlegg din egen lunch gjerne med en matpakke/drikke.  Marathopolis er en liten havneby der vi sjekker inn på hotellet med utsikt over Middelhavet. Vi rekker et bad i sjøen, og møter guide Giorgio, som forteller om turen som venter. Vi går samlet til middag, gresk middagstid ca kl. 20-21.

Dag 2. Marathopoli – Vromoneri   12 km. 4-5 timer på vannet

Vi våkner opp i Marathopoli og spiser frokost på hotellet liggende ved det Joniske hav. Kajakkene venter på stranden. Vi justerer sittestilling og tilpasser utstyret. Det du ikke trenger fra din egen bagasje for dagens tur, legger vi over i følgebilen.  

Vi starter rolig ut, og har en nautisk mil (ca 1,8 km) ut til øya Proti. Øya har en interessant historie, og var gjemmested for pirater og sjøfolk i tidligere tider. Våre guider er lokalkjente, og elsker å fortelle om gresk mytologi og historie. Vi utforsker kysten av øya, og padler sørover til Vromoneri Beach. Der blir det en fin anledning til å svømme i det turkisklare vannet. Snorkel og dykkermaske får du låne på turen. Vi avslutter dagen med å etablere camp på stranden der vi også skal spise middag under stjernehimmelen.

Dag 3. Vromoneri – Navarino Bay. 12 km. 4-5 timer på vannet

Vi våkner opp i teltet på stranden. Noen få skritt, og du kan ta en morgendukkert uten å lure på temperaturen. Vannet et er deilig å bade i. Etterpå får du en rykende varm kopp kaffe, og en nydelig gresk frokost.

Vi padler sørover kysten av det Joniske hav. Er vi heldige treffer vi på havskilpadder og delfiner. Etter noen timer kommer vi til den kjente Voidokilia Beach. Stranden har form som den greske bokstaven «Ω». På landsiden av sandynene finner vi Gialova Lagoon, et viktig hekkeområde for fugl. Voidokilia Beach har blitt kalt «A Place of Particulary Natural Beauty”. Vi tar oss tid til å nyte stedet med noen rolige svømmetak og kanskje ta en liten strekk på badehåndkleet. Det er rom for en liten utforskning av området med en spasertur langs stranden til Nestor’s Cave. I gresk mytologi kan vi lese at dette er stedet hvor Hermes gjemte krøtteret han stjal fra Apollo. Bildene du tar her blir ikke mindre mytiske.

Vi fortsetter sørover til Navarino Bay, og padler langs veggene til middelalderfortet i Palaiokastro, før vi ender opp i den sjarmerende fiskerlandsbyen Gialova. Der kan du møte lokale fiskere, og kanskje få en god historie eller to. Vi avslutter dagen med å slå leir på stranden.

Kajakk adventures
Voidokilia Beach
243796089_1017546629022013_2311597701660255848_n.jpg
Når natten kommer, trer en fantastisk stjernehimmel frem. Kveldene under den greske himmelen er noe du husker. 
IMG_1231.JPG
Korintkanalen

Dag 4. Navarino Bay – Methoni. 18 km. 5-6 timer på vannet

Morgenbad og frokost på stranden. Vi pakker utstyret, og bruker dagen på å utforske Navarino Bay og øya Sphacheria. Bukten er kjent for sin naturskjønnhet, imponerende landskap, krystallklart vann og gyldne sandstrender hvor havskilpaddene legger sine egg. Fra Gialova setter vi retning mot «Fanari», en steinark ute på en holme. Stedet er også et viktig hekkeområde for fugl. Vi navigerer oss frem til grotter, tuneller og steinstrukturer.

Vårt neste stopp blir på den ubebodde øya Sphacteria. Vi tar en benstrekk, og går opp til øyas utsiktspunkt, og ser om vi får noen instagramvennlige bilder til historiefortellingen når vi kommer hjem. Vi padler videre, og finner frem en øde strand for mer svømming og snorkling i det klare vannet. De som trenger litt mer adrenalin, får prøve seg på å hoppe fra klippene.

Det blir hjemmelaget lunch med lokale gastronomiske innslag på stranden. Etter lunch padler vi sørover til noen imponerende vegger ved Niokastro fort. Dagen ender vi i landsbyen Methoni, som var et viktig handels- og marinesenter i middelalderen. Det blir middag og overnatting på et koselig hotell der.

 

Dag 5. Methoni Hviledag/Våttkortkurs 6 km. 4-5 timer på vannet

Vi våkner til en annerledes dag hvor du kan velge å ta en hviledag, gå en tur på egen hånd, lese og ha ferie. Eller du kan takke ja til et våttkortkurs eller lære eskimorulla av en høyt sertifisert guide i perfekte omgivelser.

 

Dag 6. Methoni – Finikounda. 18 km. 5-6 timer på vannet

Etter en hviledag, starter vi uthvilt og tidlig for en uforglemmelig padledag. Vi skal padle rundt Methoni og under murene til et slott. Vi krysser en kanal, og setter retning mot Sapienza, en frodig øy, hjem for en sjelden flora og fauna. Underveis passerer vi utallige skipsvrak som har havarert i vanskelig vær. Hvis det er gode forhold, stopper vi og snorkler nær øyas røffe kystlinje og ser om vi finner noen av skipsvrakene. Videre sørover kommer vi etter hvert til stille, nydelige strender med mer krystallklart turkisfarget vann. Her stopper vi for ei pause, svømmer og gir sommerfargen en liten brush-up og nyter en hjemmelaget lunch av lokale delikatesser, tilberedt av vår gode guide. På øya er det en tett, gammel eviggrønn skog. Den er hjemsted for et dyreliv som mouflon, en villsau, ville geiter, rapphøns,  påfugler og mange andre dyre- og fuglearter.

Etter øya med skogen, fortsetter vi østover, og padler oss til byen Foinikounta. Kjent for sine gyldne sandstrender hvor vi avslutter dagen med middag og overnatting på stranda rett utenfor byen.

Dag 7. Finikounda – Cape Akritas. 20 km. 6-7 timer på vannet

Etter vår magiske «beach camp», forhåpentligvis under en klar stjernehimmel, er den mest naturlige tingen i verden å gjøre, er å gå noen få skritt, og ta det nesten rituelle morgenbadet. Dette blir vår lengste dag på vannet, så vi spiser godt, og pakker oss ut på vannet. Vi sikter sørover mot Cape Akritas, en av de sørligste punkter på det Europeiske fastland. Vi krysser en kanal mellom «The Cape» og øya Venetiko. Dette er en ørkenøy med en røff kystlinje, full av enorme klippesteiner strødd langs kysten. På nordøstsiden av øya, går vi land på øyas eneste strand. Deretter setter vi retning nordøstover mens vi padler langs en kyst full av sandstrender og grotter til vi kommer til Kalamaki Beach. I bakgrunnen, kan vi se snødekte topper i fjellene Tayhetos, og vi ser mer og mer av The Messinian Bay. Dagen ender på Amoudi Beach hvor vi setter opp vår beachcamp for kvelden. Mens vi nyter noe godt i glasset, lager våre guider et nydelig måltid. Hver dag med nye smaker fra de nydelige lokale råvarene. Middagen går over til kveld og til en magisk natt i «The millon stars hotel».

Dag 8. Cape Akritas – Koroni.  14 km. 4-5 timer

Siste dag på sjøen. Etter morgenbad, kaffe og en nydelig frokost på stranden, setter vi kursen mot den sjarmerende landsbyen Koroni. Hjemsted for et imponerende venetiansk fort som dominerer en bakkekam over byen. Byen er unik og fengslende, og har en havn som tilbyr ly for fiskebåter når vinterstormene slår inn. Vi padler deretter nordover hvor vi manøvrerer kajakkene gjennom en spennende «rock garden» og over undervannsrev med et rikt sjøliv. Har vi lykken med oss, kan vi få se den kjente Caretta Caretta havskilpadde svømmende under kajakken.

 

Åretakene tar oss forbi hvite kalkstensklipper og vi oppdager skjulte grotter med noen av de fineste gyldne sandstrendene i området. 

 

Halvveis stopper vi for lunch og en ryggstrekk på en av de flotte sandstrendene for en svømmetur og snorkling. Vil du heller slappe av på stranden, gjør det. Gjør det du må for å forberede deg til nok en smakfull lunch med friske ingredienser. Innløpet til Koroni gir oss anledning til å se en by preget av slott omgitt av oliventrær som sammen med noen spektakulære klipper gir landsbyen en spesiell sjarm.

Vi går i land i Koroni, og laster utstyr og oss selv om bord i kjøretøy som tar oss til Kalamata, ca 52 kilometer. Der vi sjekker inn på et hotell på stranden, dusjer og gjør klar for avskjedsparty med våre nye venner.

Dag 9. Kalamata – Korint – Athen – Gardermoen. 2,5 time i buss.

Vi tar en rolig start og frokost i Kalamata, og har noen timer på oss til å utforske Kalamata til fots. Midt på dagen, laster vi inn i minibussen som kjører oss til Athen lufthavn. Turen tar ca. 2,5 time. Underveis stanser vi for en sen lunch (den betaler du selv) ved Korintkanalen – en gammel ingeniørkunst – som strakk seg over flere århundrer. Iden kom fra en hersker i tidlige tiders Korint, iverksatt av den romerske keiser Nero, og ble ferdig i det 19 århundrene. En Fun Fact – hele utgravingen ble en gang stanset, da keiseren kom i tvil om nivået på de to ulike havene den skulle forbinde, kanskje hadde ulik høyde over havet. Han flyktet store oversvømmelser.

Etter stopp og lunch ved Korintkanalen, fortsetter vi en times tid til Athens lufthavn, og ankommer der i god tid før avgangen til Oslo. På flyturen hjem blir det lett for at man titter på bildene fra bølgene, og minnes luften av salt sjø på solvarm hud. Den gode maten, smilene og opplevelsene som blir med i minnene hjem. 

bottom of page