top of page

Expedition Kalamata Cape Tenoro

Oppdatert: 13. des. 2023

Vi klarte å nå målet Cape Tenoro den 22, september 2021. Fra Kalamata brukte vi seks dager på 100 spennende kilometer langs kysten på Mani-halvøya sør på Peloponnes. Vi har tatt over 50.000 padletak, sovet tre netter i telt på stranden og fått et eventyr av en opplevelse.

Våre egne strender. Når det var tid for benstrekk og en medbragt lunch, fant vi fine uberørte strender. Det var nydelig sommertemperatur der badevannet hadde en temperatur som aldri jaget oss på land.På toppen av havet. Du får knapt bølgene mer blå enn i Hellas. Tiden i kajakken gir tid til samtaler, ettertenksomhet, og både stillhet og action. Hele tiden trygt med gode guider som kjenner forholdene.

Mezapos. Den beste tomta får telterne. Vi har bodd i telt på stranden og sett myriader av stjerner på den nattesorte himmelen i "The million star hotel". PS: Ta med luftmadrass :-)Limieni. Smaksopplevelsene fra det gode greske kjøkken med lokale råvarer er lett å like. Enkelt og smakfullt. Det samme med tavernaene ved vannkanten. Enkle, lette å like.

Marmari Beach. Vi har padlet, smilt masse, og på turens siste dag nådde vi Europas sydligste punkt, Cape Tenoro.
Tør du? Vi har badet i hemmelige basseng inne i klippene og vi har hoppet fra klippene.

God med mat. Giorgos har tilbredt nydelig mat på stranden, og krydret med spennende historier fra gresk mytologi. Historien om uhyret Minotaurus i byen Labyrint var dramatisk og spennende. På Mani går det historier om at stridende naboer, tok grannen til fange, og solgte han til slavehandlerne for å få fred. I dag hersker det fred og fordragelighet i området.

Solnedgang ved Capo Grosso. Takk til flott turfølge, for at dere ble med, og for at dere hadde trua på prosjektet. Takk for en fantastisk fin tur til dere alle. Vi kommer tilbake neste september.


Kartet viser Mani-halvøya, og hvor vi startet ved Kalamata og sluttet ved Cape Tenoro. Athen oppe til høyreLitt mer detaljert padlerute. Dagsetapper på mellom 12 og 20 kilometer. Tre netter i telt, resten inne på hotell.

Siste innlegg

Se alle
bottom of page