top of page

Ny aktivitet på kjent ferieøy

Oppdatert: 15. aug.


Den greske øya Rhodos helt øst i Egeerhavet er kanskje mest kjent for sol, varme og flotte strender. Men reiselivstrendene endrer seg til ønske om mer aktivitet og spennende opplevelser.


Det har Maria og Jimmy hos Trekking Hellas Rhodes merket. Deres opplevelsesfirma har stadig økt besøk fra ferierende som vil ha aktiviteter.


Den nye basen i på stranden i Faleraki er fylt opp med lekre dobbel- og enkelkajakker.

-Vi er lommekjent, og tar med våre gjester til de beste opplevelsene. Både i kajakk og på spennende fotturer, sier Jimmy.


Kajakk-Adventures.no er invitert til å prøve noen av padle målene i løpet av ei ukes opphold på ferieøya. Det er midt i mai, og det dufter oregano, timian, eucaluptus og masse annet godt. Frodig før den varme sommeren kommer.


De beste skattene

Lindos

Dagstur med kajakken. Fantastiske strender, fargene i vannet går fra dypblått til turkis. Oppe på klippene kneiser de gamle festningsmurer så imponerende. Rhodos har hele 17 av de fra 12-1300 tallet. Du har tid til å gå i land, og klyve opp til en av de og se gammel steinhoggerkunst. Og i tillegg få et fugleperspektiv på kajakkturen. Er det en dag du skal spise lunch på en god taverna, velger du stedet Maria og Jimmy kjenner. De velger for deg mange småretter som jeg tror faller i smak.


Symi

Naboøy av Rhodos. Man tar med kajakkene på hurtigbåten fra kaia i Rhodos by, og bruker en liten time på overfarten. Bare 20 kilometer unna ser vi kysten av Tyrkia, og mobiltelefonen kobler seg opp til tyrkisk nettverk.

Vel i havn ser du inn i en fantastisk bebyggelse med de nydeligste farger på de gamle murhusene. For en fargesetting det er i landsbyen. Der de fleste husene får en omgang med malerpenselen en gang i året. En tur opp gjennom de vakre brostenslagte trange gatene opp til kapellet gis en god anbefaling.

Kajakkturen går fra havna og vestover. Jimmy stryker kajakken tett inntil bergene, så en og annen geit som camperer i de bratte klippe veggene blir vekket fra formiddagsluren.

Vannet er krystallklart, og vi ser bunnen langt der nede. Vi passerer fler fine bukter. Min favoritt på turen var den øde stranden St.Georg. Omgitt av steile klippevegger er stranden kun tilgjengelig med båt og kajakk. Enten har du valgt telt overnatting her, eller så padler du tilbake til Symi landsby. Vi hadde planlagt det siste. Men én overnatting, bål på stranden og fantastisk soloppgang uten stranden i øst anbefales.


Soloppgang i fra kajakken

"The Sunrise trip" fra Faleraki får også en sterk anbefaling. Oppmøte og padle start kl 05 om morgenen krever sitt av viljestyrken. Men opplevelsen av å se solkula stige ut av havoverflaten var mektig. Siden vi så den kvelden før, kom perspektivet. På ei natt hadde sola varmet og gitt lys til hele Amerika, Stillehavet og Australia. Deretter sto Asia for tur før Midtøsten fikk sitt rett før solstrålene havnet på Rhodos i Egeerhavet. Tankene vandrer gjerne med slike opplevelsene ute på havet i kajakken


Fottur med herlig bad

Vi prøvegikk en ny fottur langs kysten fra Faleraki til Lindos. Det er flott å planlegge med en fottur for å hvile padlearmene, og også for å kunne fortøye kajakken hvis det blåser for mye på havet. Vi startet fra stranda Archlghelos, og endte opp ved Agathi Beach. Underveis dufter det en salig blanding av nydelige urtedufter og salt sjø. Med 25-30 grader, ble møtet med "The Red Beach" forfriskende. Det rene klare vannet var nydelig på en varm kropp. Noen svømmetak, og så var det bare å flyte på ryggen. Det høye saltinnholdet gjorde at til og med en innbarka innledning holdt seg flytende. En flott aktivitet for å se Rhodos fra land. Guidene forteller og de vet svar på de aller fleste av våre spørsmål.


29 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page