top of page

Acerca de

Gode aktiviteter og velvære i Hellas - dag for dag 
 

Dag 1. Oslo-Athen-Kalamata

Etter flyturen fra Gardermoen, lander du på Athen lufthavn. Der møtes vi av guidene som kjører oss i minibuss Kalamata, en tur på ca tre timer. På veien dit får du servert den tradisjonelle retten Souvlaki.

Ved ankomst i Kalamata sjekker vi inn på ett koselige hotell ved sjøen.  Der kan det kanskje friste med en deilig dukkert i rent og varmt vann i sjøen på stranden utenfor hotellet. Du får tid til å pakke ut, slappe av og kikke deg litt rundt. Kanskje en spasertur på stranden, og kjenne varm sand på føttene, samtidig som du hører rolig bølgeskvulp fra bølgene som forsiktig slår mot land. Her kan du senke skuldrene, og vite at noen andre sørger for mat og aktivitet samtidig som du er en del av et hyggelig fellesskap på et vakkert sted. Om kvelden møter vi guidene på en lokal restaurant for en velkomstmiddag. Der vil guidene fortelle mer om innholdet de påfølgende dagene. Din norske turleder er hele tiden tilgjengelig der du har base, og med under aktivitetene.

Måltid inkludert: Velkomst middag

Cycling Kalamata (5).jpg
Sykkelturen tar oss til flotte steder.

Dag 2. Sykkeltur i Kalamata 

Kalamata har alt en syklist kan ønske seg. Fine forsteder, myke sandstrender og flotte fjell rundt byen. Byen er spennende å oppleve fra sykkelen, for alle aldre og nivå. Å sykle gjennom Kalamata gir en flott mulighet til å besøke de viktigste severdighetene i byen, høre interessante historier, observere den lokale livsstilen og selvfølgelig smake på lokale retter.  

Turen vår starter fra hotellet forbi flere "må-se" steder. Når vi sykler langs stranden får vi flott utsikt utover havet og byen. Snart tar vi til høyre mot sentrum. På vårt første stopp, vil vi prøve tradisjonell gresk kaffe på en utsøkt kaffebar. Deretter sykler vi til det lokale matmarkedet for å møte de lokale bøndene, og smake på noen av produktene deres. Våre guider kjenner folkene, og når de ser du er deres gjest, får du denne gode følelsen av å være velkommen. Det er koselig å nyte den avslappede atmosfæren og småprate uformelt med produsentene. Midtveis skal vi stoppe for en herlig piknik i gresk stil. En lett dag på sykkelen gir gode opplevelser, og du vil få et inntrykk av lidenskapen som grekerne har for et sosialt liv! Det er masse ord og brede smil. Tilbake på hotellet får du tid til et sjøbad og litt avslapping.  Litt senere på  kvelden henter guidene deg med til en av de beste restaurantene i byen for dagens middag. Husk, grekerne spiser sen middag. 

Måltid inkludert: Frokost, lunch 

Sea kayak Kardamyli (7)_edited.jpg
Havkajakk. Utenfor landsbyen Kardamyli venter nydelig padling og flotte strender

Dag 3. Havkajakk ved Kardamyli. 

Kardamyli er en landsby på Mani-halvøya som ligger mellom det blå vannet i Messinian Gulf og Mount Taygetos (2405 moh). Det skaper en ramme med kontraster fra det blå havet til den mytiske toppen. Havkajakkpadling her er noe du ikke bør gå glipp av. Her får du muligheten til å utforske en utrolig vakker og bildeskjønn kyst. Mens vi padler i varmt krystallklart vann, utforsker vi skjulte bukter, padler inn i grotter og ser opp på imponerende fjellformasjoner. Av og til stanser vi ved idylliske strender vi finner på vår vei. 


Etter frokost i Kalamata, er det en kort kjøretur til Kardamyli. Før vi padler av gårde, vil guiden orientere deg om turdetaljer, padleteknikker og sikkerhetstiltak. Er du i vanlig god form og svømmedyktig, går dette fint. 

Vi utforsker kysten i et avslappet tempo. U hver lille bukt er det noe å oppdage. En av de største attraksjonene på denne turen er et besøk til Blue Cave. Et spektakulært naturfenomen der sollys lyser inn gjennom en gjennom en sprekk i hulen 10 meter under havoverflaten, lyser opp grotten nedenfra. En svømmetur inne i grotten gir litt adrenalinproduksjon, og er et must og en opplevelse for livet.

Halvveis gjør vi strandhugg for litt svømming og snorkling. Vi spiser en hjemmelaget lunch med ferske lokale delikatesser. Etter turen kjører vi tilbake til hotellet vårt. Kvelden står til din egen disposisjon. Men noen råd om bra steder å spise, kan du få. Kalamata betraktes som en svært trygg by for en spasertur om kvelden.  

Måltid inkludert: Frokost og lunch

SUP Yoga (1).jpg
Gjør noe du ikke har gjort før. På SUP kan du stå på beina eller velge en annen stil

Dag 4. Til fri avbenyttelse. Spa eller yoga hvis du ønsker

På tide med en fridag. Du har kommet i gang med opplevelsene, og du har kanskje blitt nysgjerrig på byen og omgivelsene. Denne dagen er din egen. Vil du ut å utforske på egen hånd?

Eller så kan du nyte roen fra hotellet og stranden, og tenke at verden kan spinne videre uten din innsats akkurat denne dagen.  

Hvis du er mer stemt for litt velvære, her er noen tips: 
Bestill en yogaøkt sammen med dine medreisende under solnedgangen. 
Gå til det nærliggende spa-senteret eller bestill en privat massasje på hotellet.
Ta på deg badetøyet og bare slapp av på stranden bare noen få meter fra hotellet.

Lei bil og/eller sykkel. Det er nydelige turalternativer nært Kalamata. Guidene er der for å gi deg gode råd. 
Måltid inkludert: Frokost

Hike Gialova & Voidokilia (1).jpg
Voidokilia beach. Selvsagt skal vi svømme her

Dag 5. Fottur Gialova lagoon og Voidokilia beach

Gialova Lagoon &Voidokilia ligger innenfor Navarino bay-området, og er en naturlig havn der øya Sphacteria står som en barriere mot det åpne Joniske hav. Den fantastiske naturen der er integrert i miljøprogrammet Natura 2000, og er det største våtmarksområdet i Sør-Hellas som tilbyr ly til stedlige og trekkende fugler. Området har stor økologiske betydning, og slutter aldri å forbløffe med sin utrolige skjønnhet. 

Etter frokost henter guidene deg på hotellet for en kjøretur til kystbyen Gialova. Der starter dagens fottur. Etter noen lette kilometer kommer vi til stien rundt lagunen. Her lever trekkfugler som hegre, flamingoer og fiskeørn. Er vi heldige ser vi kanskje noen.  Vi krysser sanddynene før vi kommer til drømmestranden, den omegaformede Voidokilia beach. En forfriskende svømmetur i det turkise vannet hører med. Det er nesten så man klyper seg i armen over at man har kommet til et slikt sted. Etter badet, går vi en kort fottur bratt opp til Paleokastro fort som rager over stranden, og stopper for å utforske hulen til den mytiske kongen Nestor.  Fra fugleperspektiv ser vi ned på det utrolige landskapet under oss. Etter å ha spist lunch servert av guidene der ute, går vi tilbake til minibussen og kjører tilbake til Kalamata. På kvelden inviterer guidene ut til middag.   

Måltid inkludert: Frokost, lunch 

Kalamata (6).jpg
På egen hånd. Oppdag gamlebyen, kjenn krydderluktene.

Dag 6. Fridag, yoga eller spa

På tide med din andre fridag. Nyt frokosten, og grip dagen som du vil.
En spasertur langs hovedveien og opp til gamlebyen kan anbefales. Stopp for en avslappende kaffe på en av kafeene spredt over hele byen. Kos deg, kjenn  på at du har godt med tid. Utforsk sentrumsområdet på jakt etter museer. En kulturell perle er Museum of Traditional Greek Costumes.  Deretter, gjør din egen sightseeing. Blir du sulten stopper du bare på en av de små tavernaene som serverer de nydeligste retter. Det er kanskje den beste måten å bli kjent med den rike kulinariske tradisjonen i området. Nye og gode smaker på noen av de lokale tavernaene blir sjelden feil. Kjøp gjerne olivenolje eller fjelloregano med hjem. Kalamata er kjent som olivenhovedstaden i Hellas.

Når du kommer tilbake til hotellet, er det badevannet nede på stranden deilig varmt.  Her kan du prøve SUP yoga. Her prøver man yoga på et SUP (stand-up padlebrett) ute på vannet. SUP yoga trening vil trolig engasjere flere nye muskelgrupper mens du flyter ved stranden. Bestill gjerne til denne aktiviteten sammen med dine medreisende

Måltid inkludert: Frokost

Ancient Messene (2).jpg
Antikken. Kalamata ble grunnlagt 371 BC.

Dag 7. Sightseeing antikke Messinia og tur

Gamle Messinia er blandt de mest spennende og godt bevarte arkeologiske bosetningene som noen gang er oppdaget. Byen ble grunnlagt i 371 f.Kr, og sporene etter de gamle byggene er så omfattende at det kan dager å utforske den. Vi finner ruinene pittoresk plassert på en åsside omgitt av olivenlunder. Området består av et stort teater, en agora (markedsplass), en betydelig helligdom for Asclepius, og en av de mest imponerende gamle greske stadioner.

Etter frokost kjører vi i underkant av en time til Ancient Messinia. Her møter vi vår arkeolog og vår reiseleder for dagens tur til antikken. Hun tar deg til byens festningsmur og den imponerende inngangsporten. Sammen vandrer vi med henne gjennom de samme stiene der de gamle innbyggerne i byen pleide å gå. Du vil lære alt om grunnlaget for byen, dens historie og de stadig skiftende erobrerne. Vi avslutter turen med et besøk til det lille arkeologiske museet. 

Vi fortsetter turen med stopp på lokale severdigheter, og midtveis stopper vi ved et tusenårig oliventre hvor vi kan nyte lunsj under skyggen, og også lære om alle myter, tradisjoner og hemmeligheter i området. På ettermiddagen kjører vi tilbake til Kalamata. På kvelden blir det avskjedsmiddag med våre venner som gjennom uken har vist oss Kalamata og Messinias beste opplevelser. 

Måltider inkludert: Frokost, lunch og avskjedsmiddag. 

Corinth Canal (1).jpg
Korintkanalen. Ingeniørkunst og spennende historie

Dag 8. Avreise, med besøk i Nafplion og Korintkanalen. Til flyplassen

Frokost og avreise til Athen. På vei til flyplassen skal vi stoppe ved byen Nafplion som er kjent som en av de vakreste og mest romantiske byene i Hellas. Her er du fri til å utforske byen slik du vil. Vil du ha en kort tur, vil et besøk på Palamidi slott være et godt alternativ. Det kan nås ved å klatre 999 trinn som er skåret inn i fjellet.

En litt lengre tur er å utforske byen. Du kan stoppe ved byens landemerker, passere langs imponerende neoklassiske herskapshus og blomsterfylte balkonger, eller bare slappe av på en av kafeene på Syntagma-torget, og se ut over havet.  

Før vi ankommer Athen flyplass stopper vi ved Korintkanalen, en vannvei som krysser det smale eidet i Korint. Dette er et unikt sted som vitner om gammel ingeniørkunst og store planer der keiseren  ville skape en vannvei i mellom to hav for å bedre handelen. Etter besøket ved Korintkanalen, tar det en times tid til Athen flyplass for en flytur hjem i henhold til flytid og individuell reise hjem. 

Måltid inkludert: Frokost 

bottom of page