top of page

Acerca de

Gode aktiviteter og velvære i Hellas - dag for dag 
 

Dag 1. Oslo-Athen-Kalamata

Etter flyturen fra Gardermoen, lander du på Athen lufthavn. Der møtes vi av guidene som kjører oss i minibuss Kalamata, en tur på ca tre timer. 

Ved ankomst i Kalamata sjekker vi inn på ett koselige hotell ved sjøen.  Der kan det kanskje friste med en deilig dukkert i rent og varmt vann i sjøen på stranden utenfor hotellet. Du får tid til å pakke ut, slappe av og kikke deg litt rundt. Kanskje en spasertur på stranden, og kjenne varm sand på føttene, samtidig som du hører rolig bølgeskvulp fra bølgene som forsiktig slår mot land. Her kan du senke skuldrene, og vite at noen andre sørger for mat og aktivitet samtidig som du er en del av et hyggelig fellesskap på et vakkert sted. Om kvelden møter vi guidene på en lokal restaurant for en velkomstmiddag. Der vil guidene fortelle mer om innholdet de påfølgende dagene. Din norske turleder er hele tiden tilgjengelig der du har base, og med under aktivitetene.

Måltid inkludert: Velkomst middag

Cycling Kalamata (5).jpg
Sykkelturen tar oss til flotte steder.

Dag 2. Fottur Ridomo Gorge

En fantastisk fottur i den dype Ridomo kløften. Bilder og beskrivelse vil komme snart. Ca 14 kilometer spennende fottur. 

Måltid inkludert: Frokost, lunsj, middag 

Sea kayak Kardamyli (7)_edited.jpg
Havkajakk. Utenfor landsbyen Kardamyli venter nydelig padling og flotte strender

Dag 3. Sykling i fjellet ved Taygetos

Vi starter sykkelturen på ca. 1800 meters høyde, og sykler brede fine sykkelstier og veier med lite eller ingen trafikk. Med utsikt til Mount Taygetos. Etter å ha syklet rundt fjellet, ender vi tilbake til samme sted som der vi startet, ca 24 kilometer, 4 timer på sykkelen. Vi avslutter turen med et forfriskende bad i havet utenfor hotellet. Mer tekst og bilde følger. 

Måltid inkludert: Frokost, lunsj og middag

SUP Yoga (1).jpg
Gjør noe du ikke har gjort før. På SUP kan du stå på beina eller velge en annen stil

Dag 4. Oliven innhøsting

Vi plukker oliven sammen med familien til Fotis i liene overfor Kalamata. Vi skuer utover landskapet med tusenvis av oliventrær, røyk stiger fra de utallige bålene Oliven fra 30 trær skal høstes. En viktig kulturopplevelse i Hellas. Sammen med tre generasjoner i Fotis sin familie, samarbeider  vi med å få oliven ned fra trærne, og opp i sekkene. Lunsj blir servert der vi sitter på et pledd under oliventrærne, og får enkelt tradisjonsrik og velsmakende mat.

Vi avslutter dagen med et forfriskende bad på stranden utenfor hotellet nede i byen. 

Mer tekst og bilder følger snart. 

Måltid inkludert: Frokost, lunsj og middag

Hike Gialova & Voidokilia (1).jpg
Voidokilia beach. Selvsagt skal vi svømme her

Dag 5. Oliven innhøsting

Vi fortsetter arbeidet i den lille olivenlunden. Etter lunsj tar vi med får fangst av oliven til olivenpressa, og ser prosessen fra frukt til olje. Med oss får vi 5 liter av den beste olje du kan tenke deg. Og 2 kilo oliven på glass av den beste kalamatakvalitet. 

Måltid inkludert: Frokost, lunch 

Kalamata (6).jpg
På egen hånd. Oppdag gamlebyen, kjenn krydderluktene.

Dag 6. Navarino bay

Gialova Lagoon &Voidokilia ligger innenfor Navarino bay-området, og er en naturlig havn der øya Sphacteria står som en barriere mot det åpne Joniske hav. Den fantastiske naturen der er integrert i miljøprogrammet Natura 2000, og er det største våtmarksområdet i Sør-Hellas som tilbyr ly til stedlige og trekkende fugler. Området har stor økologiske betydning, og slutter aldri å forbløffe med sin utrolige skjønnhet. 

Etter frokost henter guidene deg på hotellet for en kjøretur til kystbyen Gialova. Der starter dagens fottur. Etter noen lette kilometer kommer vi til stien rundt lagunen. Her lever trekkfugler som hegre, flamingoer og fiskeørn. Er vi heldige ser vi kanskje noen.  Vi krysser sanddynene før vi kommer til drømmestranden, den omegaformede Voidokilia beach. En forfriskende svømmetur i det turkise vannet hører med. Det er nesten så man klyper seg i armen over at man har kommet til et slikt sted. Etter badet, går vi en kort fottur bratt opp til Paleokastro fort som rager over stranden, og stopper for å utforske hulen til den mytiske kongen Nestor.  Fra fugleperspektiv ser vi ned på det utrolige landskapet under oss. Etter å ha spist lunch servert av guidene der ute, går vi tilbake til minibussen og kjører tilbake til Kalamata. På kvelden inviterer guidene ut til middag.   

Inkludert: Frokost, lunsj og middag. 

Ancient Messene (2).jpg
Antikken. Kalamata ble grunnlagt 371 BC.

Dag 7. Besøke Akropolis i Athen

Corinth Canal (1).jpg
Korintkanalen. Ingeniørkunst og spennende historie

Dag 8. Avreise, med besøk i Nafplion og Korintkanalen. Til flyplassen

Frokost og tidlig avreise fra hotell i Athen med Metro ut til flyplassen.  Direktefly til Gardermoen. 

bottom of page