top of page

Acerca de

Dag 1 Avreise fra Gardermoen - Athen - Kalamata
Kl. 11:30 fra Gardermoen. Ankomst Athen 18:55
Vi blir hentet på flyplassen, og kjørt direkte til vårt hotell i Kalamata. Etter et forfriskende bad på stranden ved hotellet, drar vi ut til felles middag på en taverna ved gamlebyen der de lokale gjerne spiser. Fordi stedet serverer byens beste souvlaki. Måltid inkludert: Middag

Activities in the Peloponnese (2).jpg

 Dag 2. Fottur Ridomou Gorge 
Vi kjører en 20 minutters tur ut av Kalamata opp til startpunktet for turen. Turen ned til den dype kløften går på brede stier ned til dalbunnen. Der vil vi ta oss frem på på et uttørket elveleie. Elvebunnen har runde steiner i alle størrelser og det er spennende formasjoner. Etterhvert så smalner kløften av mer og mer, og til slutt er himmelen synlig i en smal sprekk over oss. Fjellsidene over kløften er flere hundrede meter høye. Det er spennende å tenke hvordan det ser ut der i vårflommen når vannet fosser nedover etter vinteren.  Langt oppe i juvet, finner vi en sti som tar oss på skrå opp og ut i kløften. Lunch spiser vi underveis. Det er noe klyving over store kampesteiner. Når vi er tilbake i Kalamata, er et godt bad på stranden utenfor hotellet nydelig. Turens lengde: 15 kilometer. Måltid inkludert: Frokost, lunsj og middag. 

20221206_113207425_iOS.heic

Dag 3. Sykkeltur i fjellene opp mot MountTaygetos
Vi blir kjørt gjennom spektakulære fjell sammen med syklene opp til startstedet. Turen går langs brede stier rundt fjellet i turtempo, og gir fantastisk utsikt mot Mount Taygetos (2405 moh)  og dype daler rundt oss. Vi tar oss tid til å være på tur, ta bilder og ha det fint. Det sies at Hellas er ett av  de mest fjellrike landene i Europa.  Etter ca. 23 kilometer er vil tilbake til start. Turen har noe høydeforskjell, men ikke spesielt krevende. Vi sykler vi i ca. 1700 meters høyde. På ett punkt kan vi se ned til Ridomou Gorge vi gikk i dagen i forveien.  

 

Soloppgang i olivenlunden.jpg

Dag 4 Olivenlunden
Etter frokost på hotellet, drar vi opp til olivenlunden. Der skal vi sammen med Fotis og hans familie høste inn olivenfrukt fra rundt 30 trær. 
Lunch blir servert på et pledd der vi setter oss ned under de nær 100 år gamle trærne.. Det er hyggelig å være en el av den greske tradisjonen, og kjenne på vennskap som blir til ved å jobbe sammen med familiemedlemmene til Fotis. 
Etter en skikkelig arbeidsdag, er det godt å skylle av seg dagens arbeid med en dukkert på stranda. Litt ut på kvelden drar vi ut på felles middag. Kalamata er en levende mellomstor by med masse liv. 

20221204_114710904_iOS.heic
Fornøyd dugnadgjeng. Tre generasjoner har holdt tradisjonen vedlike

Dag 5 Olivenlunden og pressing
Samme start som dagen i forveien. Nå har vi lært arbeidsoppgavene, og vi bidrar med arbeid der det trengs. Enten det er å bære greiner fulle av oliven til den lille maskinen som slår oliven av greina, eller det er å samle oliven som har falt ned på presenningen under trærne. Vi sorterer bort løv, og fyller de gamle jutesekkene med ca 25 kilo oliven. Sist år ble det høstet 600 kilo. Alt tar vi ned til pressa. Og ser på hvordan produksjonen av extra virgin olive oil i virkeligheten er. De første dråpene blir på behørig måte feiret med brød, olivenolje og lokal vin. Måltid inkludert frokost, lunsj og middag. 

20220921_140918.jpg

Dag 6 Vi prøver kajakk/sup eller fridag. 
Etter frokost på hotellet, drar vi ut. Du kan prøve kajakken eller SUP (stand up paddle) det klare rene vannet, fullt av greske farger, får du prøve kajakken under kyndig veiledning eller SUP (Stand up Paddle). Vil du heller utforske Kalamata, gamlebyen eller historiske steder, gjør du det. Måltid inkludert: Frokost, lunsj og middag

 

Dag 7: Tur til Vromoneri Beach
Frokost på hotellet. Deretter kjører vi en times tid til Vromoneri Beach. Den helt spesielle omegaformede stranden. Vi bader, og tar en fottur opp til festningen på toppen av fjellet ved siden av. Lunch ute i felt.  Når solen går ned for dagen, har du nye gode minner med deg i sekken.  Vi avslutter dagen med en siste middag sammen med våre greske venner. Kanskje Giorgos forteller historien fra gresk mytologi om uhyret i byen Labyrint. 

Måltid inkludert. Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Farvel - Avreise. Kalamata-Athen-Gardermoen
Frokost på hotellet, og vi kjører til flyplassen. Dagen markerer slutten på en aktiv uke med nye opplevelser og minner. Den varme gjestfriheten til lokalbefolkningen, den pulserende kulturen og eldgamle historien, den deilige maten og selvfølgelig opplevelsen av olivenoljehøst sitter i minnet. Til slutt, når du ankommer flyplassen, sørg for å ta et dypt pust før du går ombord. Kanskje har du blitt like glad i Hellas som vi har blitt. 

Måltid inkludert: Frokost. 

bottom of page