top of page

Acerca de

Vi høster oliven - innhold dag for dag 
 

Dag 1. Gardermoen-Athen-Kalamata

Etter flyturen fra Gardermoen, lander du på Athen lufthavn. Der møtes vi av guidene som kjører oss i minibuss til Kalamata, en tur på ca tre timer. 

Ved ankomst i Kalamata sjekker vi inn på et koselig hotell ved sjøen.  Der kan det friste med en deilig dukkert i rent og varmt vann i havet på stranden utenfor hotellet. Du får tid til å pakke ut, slappe av og kikke deg litt rundt. Kanskje en spasertur på stranden, og kjenne varm sand på føttene, samtidig som du hører rolig bølgeskvulp fra bølgene som forsiktig slår mot land. Her kan du senke skuldrene, og vite at noen andre sørger for mat og aktivitet, samtidig som du er en del av et hyggelig fellesskap. Om kvelden møter vi guidene på en taverna en velkomstmiddag. Der vil guidene fortelle mer om innholdet de påfølgende dagene. Din norske turleder er hele tiden tilgjengelig der du har base, og han er med under aktivitetene.

Måltid inkludert: Lunsj og middag

Kalamata Swim (1).jpg
I Kalamata er havet aldri langt unna. Olivenlundene omkranser byen

Dag 2. Kalamata på sykkel

Du vil kunne se alle severdighetene byen har å tilby fra sykkelsetet. Dette vil være en fin måte å begynne å bli kjent med området og kulturen på. Kalamatas jevne landskap og middelhavsatmosfære gjør det til et ideelt sted for sykling. Vi besøker de venetianske murene som dateres tilbake til 1500-tallet. Gå inn i fortiden og utforsk den historiske gamlebyen. Gled deg over å oppdage lekre godbiter fra bondemarkedet, kjør gjennom Railroad Park og få minner du sent vil glemme. På tur tilbake til hotellet, sykler vi langs strandpromenaden beplantet med palmer, før du tar en velfortjent dukkert ved det krystallklare vannet på stranden utenfor hotellet. .

Måltid inkludert: Frokost, lunsj

Cycling Kalamata (5).jpg
Sykkelpause. Det er enkelt, og det er vakkert. 

Dag 3 - Antikke Messini sightseeing og en smak av olivenolje
Etter frokost kjører vi minibuss til den sjarmerende lille landsbyen Androusa. Med sin fredelige atmosfære og beliggenhet med utsikt over åsene er byen helt spesiell. Her skal vi prøvesmake de lokalt produsert mat. Etter at smaksløkene har fått sitt, går vi 
videre til det arkeologiske området Messini. Her vil vi ha muligheten til å vandre blant rester av bygninger og gater fra klassisk tid. Et besøk til dette historiske landemerket bringer oss tilbake i tid til en annen epoke og kultur.

Måltid inkludert: Frokost, lunsj

20221203_095901919_iOS.heic
Flere generasjoner. Charlotte forteller Fotis hvor han bør kappe. 

Dag 4 - Olivenoljehøsting på en liten familidrevet olivenlund.
Etter frokost på hotellet, er det en kort kjøretur opp til olivenlunden som ligger i liene overfor Kalamata. Trærne er over hundre år gamle. Dette er småskalaproduksjon på den gamle måten. Du får en fantastisk mulighet til å se hvordan denne tradisjonsrike produksjonen fortsatt lever i beste velgående. Her blir du med på å riste oliven ned fra trærne, og få de i sekk. Bare det å være i olivenlunden er en opplevelse. De gamle trærne har et levende grønt løvverk, og den lette aromatiske duften som oppstår under innhøstingen av nyplukkede oliven er nydelig. Når vi er med på dette, får vi også historiene vi ellers ikke hadde fått. Kan hende du blir overrasket over alle spørsmålene du stiller, spørsmålene du ikke viste du kunne stille. Å jobbe sammen med flere generasjoner, og komme bak turistfasaden, høre historier, få smil og anerkjennelse, ja, det føles ganske godt. 

Måltid inkludert: Frokost, lunsj

 

20221204_120911436_iOS.heic
Rett i produksjonn. Sekkene med oliven helles rett på samlebåndet. Snart er oljen klar. 

Dag 5 - Innhøsting og besøk på olivenpressen
Den femte dagen av din olivenhøstreise vil du ha høstet alle olivenene vi skal gjøre i vårt lille prosjekt. Etter at olivenfrukten er høstet og lagt i sekkene, tar vi avlingen med oss til den lokale olivenpressa. 
 Til slutt kommer det førsteklasses olje ut, og rett opp i din egen 5-liters dunk. Det er nesten som å se flytende gull sive renne inn kannene. Den første smaken er helt spesiell, og noe som bare varer et par dager. Vi prøvesmaker den nypressede oljen på sprøstekt brød, kanskje litt tomat, kanskje litt fjelloregano og salt,  med et glass vin (eller to!). Når kvelden er over og du drar tilbake til rommet ditt, vil du ta med deg din eget dyrebare utvinning fra dagens arbeid.
Måltider inkludert: Frokost, lunsj, middag

Kaldpresset og nydelig.jpg
Flytende gull. Kaldpresset olivenolje rett fra kilden. For å sitere en kamerat: "Man kan ikke bedre få det."

Dag 6 - Avslapping og restitusjon.
Dette blir din egen fridag. Enten vil du slappe av med en god bok på stranden, bestille en yogaøkt, eller leie sykkel eller bil. Valget er ditt. Kalamata og omgivelsene har mye flott å by på. Enten i byen eller i naturen rundt. Snakk med guidene, og hør hva de anbefaler. De kjenner området svært godt.  Du har uansett lov til å la verden spinne rundt uten din medvirkning denne dagen. 
Måltid inkludert: Frokost

SUP Yoga (2).jpg
Yoga på SUP. I Kalamata kan du prøve noe nytt

Dag 8. 

Her er det plass til tekst

20221204_114710904_iOS.heic
Fornøyd dugnadgjeng. Tre generasjoner har holdt tradisjonen vedlike

 

Dag 7: Matlagingskurs og gresk dansekurs
Etter frokost på hotellet, blir vi med på et kurs i matlaging på gresk. Gode lokale ingredienser, rene smaker og inspirasjon preger formiddagen. Her kan du lære å lage tradisjonelle oppskrifter, og hvordan du bruker olje som ingrediens i din egen matlaging. Om ettermiddagen får du anledning til å bli med på et dansekurs. Kanskje vil du prøve å lære Zorbas dans? Her kan du lære hvordan du beveger deg med ynde og selvtillit mens du øver på skritt fra noen av de mest kjente dansene i Hellas. Det vil være mange muligheter til å bli bedre kjent med de andre turdeltakerne og få nye venner. Når solen går ned for dagen, har du nye gode minner med deg i sekken.  

Måltid inkludert. Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Farvel - Avreise. Kalamata-Athen-Gardermoen
Frokost på hotellet, og vi kjører til flyplassen. Dagen markerer slutten på en aktiv uke med nye opplevelser og minner. Den varme gjestfriheten til lokalbefolkningen, den pulserende kulturen og eldgamle historien, den deilige maten og selvfølgelig opplevelsen av olivenoljehøst sitter i minnet. Til slutt, når du ankommer flyplassen, sørg for å ta et dypt pust før du går ombord. Kanskje har du blitt like glad i Hellas som vi har blitt. 

Måltid inkludert: Frokost. 

bottom of page