top of page

Acerca de

Dag 1 Avreise fra Gardermoen - Athen - Kalamata
Kl. 12:30 fra Gardermoen. Ankomst Athen 17:20 med Aegan Air flight A3757.
Vi blir hentet på flyplassen, og kjørt direkte til vårt hotell i Kalamata. Etter et forfriskende bad på stranden ved hotellet, drar vi ut til felles middag på en taverna i gamlebyen der de serverer byens beste souvlaki.

Måltid inkludert: Middag

hiking in the Peloponnese

 Dag 2. Fottur Ridomou Gorge 
Vi kjører en 20 minutters tur ut av Kalamata opp til startpunktet for fotturen. Vi går ned til den dype kløften til dalbunnen. Der vil vi ta oss frem på på et uttørket elveleie. Elvebunnen har runde steiner i alle størrelser og det er spennende formasjoner. Kløften blir smalere og smalere, og til slutt er himmelen synlig kun i en smal sprekk over oss. Fjellsidene over kløften er flere hundrede meter høye. Det er spennende å tenke hvordan det ser ut der i vårflommen når vannet fosser nedover etter vinteren.  Langt oppe i juvet, finner vi en sti som tar oss på skrå opp og ut av kløften. Medbragt lunsj spiser vi underveis, kanskje ved en av de små friske kulpene som kanskje er der. Det er noe klyving over store kampesteiner og noen klyvetak for å komme opp 2-3 meter høye steinformasjoner. Når vi er tilbake i Kalamata, er et godt bad på stranden utenfor hotellet nydelig. Turens lengde: 15 kilometer. Måltid inkludert: Frokost, lunsj og middag. 

mountain biking Greece

Dag 3. Sykkeltur i fjellene opp mot MountTaygetos
Vi blir kjørt gjennom spektakulære fjell sammen med syklene opp til startstedet 1800 meter over havet. Turen går langs brede stier rundt fjellet i turtempo, og gir fantastisk utsikt mot snødekte Mount Taygetos (2405 moh)  og dype daler rundt oss. Vi tar oss tid til å være på tur, ta bilder og ha det fint. Det sies at Hellas er ett av  de mest fjellrike landene i Europa.  Etter ca. 23 kilometer er vil tilbake til start. Turen har noe høydeforskjell, men oppleves ikke spesielt krevende for den som er litt vant med sykling.  På ett punkt kan vi se ned til Ridomou Gorge vi gikk i dagen i forveien. 

Måltid inkludert: Frokost, lunsj og middag. 
 

Soloppgang i olivenlunden

Dag 4 Olivenlunden
Etter frokost på hotellet, drar vi opp til olivenlunden. Der skal vi sammen med Fotis og hans familie høste inn olivenfrukt fra rundt 30 trær.  Vi får opplæring i enkle arbeidsoppgaver, og hjelper til med fysisk arbeid. Lunsj blir servert på et pledd der vi setter oss ned under de nær 100 år gamle trærne. Det er hyggelig å være en del av den greske tradisjonen, og kjenne på vennskap som blir til ved å jobbe sammen med familiemedlemmene til Fotis. 
Etter en skikkelig arbeidsdag, er det godt å skylle av seg dagens arbeid med en dukkert på stranda. Litt ut på kvelden drar vi ut på felles middag. Kalamata er en levende by med masse liv. Måltid inkludert: Frokost, lunsj og middag. 

Happy olive harwesters a great tradition
Fornøyd dugnadgjeng. Tre generasjoner holder tradisjonen vedlike

Dag 5 Olivenlunden og pressing
Samme start som dagen i forveien. Nå har vi lært arbeidsoppgavene, og vi bidrar med arbeid der det trengs. Enten det er å bære greiner fulle av oliven til den lille maskinen som slår oliven av greina, eller det er å samle oliven som har falt ned på presenningen under trærne. Vi sorterer bort løv, og fyller de gamle jutesekkene med ca 25 kilo oliven. Sist år ble det høstet 600 kilo. Alt tar vi ned til pressa, som egentlig er ei sentrifuge. Vi ser på hvordan produksjonen av extra virgin olive oil i virkeligheten er. De første dråpene blir på behørig måte feiret med brød, olivenolje og lokal vin. Måltid inkludert frokost, lunsj og middag. 

Kaldpresset og nydelig.jpg

Dag 6 Tur til Voidokilia Beach
Frokost på hotellet. Deretter kjører vi en times tid til Voidokilia Beach. Den helt spesielle omegaformede stranden. Vi bader, og tar en fottur opp til festningen på toppen av fjellet ved siden av. Lunsj ute i felt.  Når solen går ned for dagen, har du nye gode minner med deg i sekken.  Vi avslutter dagen med en siste middag sammen med våre greske venner før siste natt på hotellet vårt i Kalamata. Kanskje Giorgos forteller historien fra gresk mytologi om uhyret i byen Labyrint. 

Måltid inkludert. Frokost, lunsj og middag

Vromoneri beach a beautiful destination for you trip


Dag 7: Farvel til Kalamata. Natt i Athen. 

Frokost på hotellet. Og tid til litt sightseeing i gamlebyen, før vi kjører til  Athen og besøker Akropolis.  Dagen markerer slutten på en aktiv uke med nye opplevelser og minner. Den varme gjestfriheten til lokalbefolkningen, den pulserende kulturen og eldgamle historien, den deilige maten og selvfølgelig opplevelsen av olivenoljehøst sitter i minnet. Mot ettermiddag/tidlig kveld drar vi til et hotell i sentrum, nær metroen, klar for tidlig avgang søndag. Måltid inkludert. Frokost. 

Dag 8: Avreise. Athen-Gardermoen
Frokost på hotellet. Tidlig avreise til flyplassen der vi skal være kl. 0650. Flyavgang kl. 0850 direkte til Gardermoen. 

Når du ankommer flyplassen, sørg for å ta et dypt pust før du går ombord i flyet. Kanskje har du blitt like glad i Hellas som vi har blitt etter en  uke med masse nye smaksopplevelser, nye bekjentskap og noen historier gresk mytologi rikere. 

Måltid inkludert: Frokost. 

bottom of page